Kultur och Fritid

Musik

Enviken är en bygd med ett rikt musikliv. Av många betraktas bygden som centralort i det så kallade ”rockabillybältet”, som sträcker sig från norra Värmland, genom Dalarna, till Gästrikland och Hälsingland. Här finns till och med ett eget skivbolag, Enviken Records ( envikenrecords.com), som huvudsakligen ger ut 50-talsrock och Rockabillymusik. Så raggarkulturens musik är starkt förknippad med Enviken, men här finns också spelmän, barbershop och gospel.

John Lindberg Trio

John Lindberg Trio (JLT) har spelat på varenda rockställe värt namnet i Sverige – om det finns en scen och ett eluttag har de troligtvis varit där! Denna trio, som står med ett ben i Rockabillymusiken och det andra i modern rockmusik, är ett av landets hårdast arbetande band. Deras tre senaste album har alla gått in på den svenska albumlistans top tio och de är idag en favorit hos både arrangörer och publik.
Läs mer på: www.johnlindberg.se

Emmy Lou and the Rhythm Boys

Emmy Lou and the Rhythm Boys är fyra killar från Enviken och en tjej från Bjursås, som lirar 50- och 60-tals rock ’n’ roll och rockabilly. Bandet bildades för snart 3 år sedan, släppte sin första skiva 2012 och sin andra skiva 2013, och har turnerat i både Sverige och Europa. Missa inte detta band som har fullt ös på scen!
Kontakt: 0730 – 27 25 86
eller 0703 – 01 88 71
Mail: info@emmy-lou.nu

Tängerpojkarna med Karin

Tängerpojkarna med Karin är ett gäng glada spelmän från Övertänger, som spelar folkmusik, visor och schlagers i kyrkor, församlingshem, servicehus samt musikcaféer i olika sammanhang. De har släppt skivorna ”Vägen till Dalstuga”, ”Tänger Ton” och ”Tänger Låt”. En av gruppens fiolspelmän, Jonas Knutes, har skrivit gånglåten ”Vägen till Dalstuga”, som är mycket populär bland både spelmän och lyssnare.
Kontakt: Egon Adeström
Telefon: 0246 – 242 14
eller 0705 – 24 66 08.

Juniper Bay Gospel

Juniper Bay Gospel är Envikens gospelkör, som består av trettiofem tjejer. De sprider glädje vart de än kommer med sina färgsprakande shower. På repertoaren står allt från traditionell gospel till Elvis och Metallica.

Fritid

Hallen i Enviken

Hallen i Enviken är ett centrum för idrott i Falu kommuns norra del. Här kan man spela inne- bandy, fotboll, handboll, tennis, volleyboll, basket och badminton. I hallen finns även en 6 m hög klättervägg. Här arrangeras också konserter, hallen har väldigt bra akustiska egenskaper. Läktarna har plats för 250 sittande åskådare. Totalt får hallen ta in 720 personer. I anslutning till hallen finns även ett gym och fyra omklädningsrum. En trappa upp vid läktargången hittar du Envikens IF:s expedition, en lektionssal för musik och textilslöjd, ett konferensrum för 20 – 25 personer, en liten cafeteria, en relaxavdelning och en ungdomsgård. För information om vad som händer i hallen eller om hur man bokar tider hänvisas till www.envikensif.se

Envikens IF

Om du vill ägna dig åt löpning, promenader, stavgång, ridning eller längdskidåkning kan du ge dig ut i Envikens IF:s elbelysta motionsspår. Envikens IF har också en fullstor fotbollsplan. Läs mer på www.envikensif.se

Envikens skytteklubb

Envikens skytteklubb har upprättat ett nytt skyttecenter och erbjuder en rad olika aktiviteter. Läs mer på www.envikenskytte.se